Istra Inspirit obogaćuje prosinac u Istri svojom novom predstavom ‘Djed Božićnjak u Istri’

Kako bi donijeli malo božićne čarolije u mjesta dijem Istre na sebi jedinstven način, Istra Inspirit priprema novi uzbudljiv Inspirit doživljaj, ‘Djed Božićnjak u Istri’, koji prati najpoznatijeg djedicu u njegovim pustolovinama po Istri. Djedu Božićnjaku koji je najviše zauzet upravo pred Božić, polomile su se saonice iznad Pazinske jame i mora što prije izaći iz ponora kako bi stigao podijeliti sve poklone. Pritom sreće mnogo likove iz istarske mitologije, poput orka, Velog Jože, vila, macmaliće i štrigu iz Savičente. Uspjeli smo dogovoriti, već kad je tu, da posjeti i neke gradove i mjesta u Istri:

  • 2.12. / Pazin / 14h

Na Festivalu palačinki u Pazinu, koji se tradicionalno održava uoči Božićnih blagdana zadnjih nekoliko godina, dodatno će ih začiniti i Inspirit verzija božićne čarolije. Ove godine održat će se u polivaalentnoj dvorani unutar Školsko – gradske sportske dvorane.

  • 9.12. / Brtonigla / 17h

Sjeverozapad Istre čaroban je i u božićno vrijeme. To ćemo dokazati u Brtonigli, gdje će se njihov Božićni sajam održati pod krovom povijesnog mlina i uljare, na koji ćemo i mi dovesti svojeg Inspirit Djeda Božićnjaka.

  • 16.12. / Buzet / 17h

Advent u Buzetu ne propušta se u ovo predbožićno vrijeme, kada će i Istra Inspirit biti prisutan da dodatno uljepšamo ovaj bajkoviti kraj na sjeveru Istre.

  • 18.12. / Poreč / 18.45h

Poseban je ugođaj Božića na moru, a centar Poreča zablista tijekom Adventa. U centru grada, kod velike pozornice održat će se i naš novi Inspirit doživljaj koji će dodatno obogatiti adventsku čaroliju prepunu zabave za najmlađe i one malo starije.

  • 21.12. / Vižinada / 17 – 19h

Djed Božićnjak, dijeljenje poklona i nezaboravna zabava očekuje vas u Vižinadi, mjesta s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u Istri.

  • 23.12. / Labin / 9 – 13h 

U Labinu program započinje u glavnoj gradskoj ulici u iščekivanju Djeda Božićnjaka. Gdje je djedica zalutao te što je sve morao proći kako bi uspio doći do djece, otkrit ćemo kroz niz zanimljivih aktivnosti.

  • 29.12. / Pula / 10 – 12h 

Prosinac u gradu pruža mjesec dana božićnog ugođaja u centru grada Pule, a netom prije završetka ove godine uključit će se i Istra Inspirit te ponovno dovesti Djeda Božićnjaka natrag u Istru.

Redateljsku palicu preuzela je Petra B. Blašković, zaduženi za scenografiju, kostimografiju i lutkarsku tehnologiju te glazbu su Sedina Cerovac,  Zvonko Majdiš, Andrej Pezić i Marianna Nardini, a glume Frano Novljan, Jasna Petković i Šandor Slacki. Ovim putem se zahvaljujemo na velikom interesu i radujemo se druženju u božićnom raspoloženju diljem Istre.