Storytelling ture čarobnim Dvigradom: kreće Dvigrad storytelling tour u izvedbi Istra Inspirita

U četvrtak 11. srpnja u 20.00 sati u Dvigradu će se održati prvi Dvigrad storytelling tour – interpretacijska šetnja ovim srednjovjekovnim gradom tijekom koje će posjetitelji na zabavno-edukativan način moći saznati sve zanimljivosti koje se vežu uz povijest Dvigrada, ali i priče i legende po kojima je ovaj kulturno-povijesni lokalitet poznat.

Suradnjom između Turističke zajednice Općine Kanfanar i projekta Istra Inspirit koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije u sklopu Odjela za kulturno-doživljajni turizam, osmišljene su interpretacijske ture kojima je cilj kroz koncept storytellinga, na zabavan i nesvakidašnji način predstaviti povijest Dvigrada. Posjetitelje Dvigrad storytelling tour-a tako će na više punktova u Dvigradu dočekati interpretatori baštine, kostimirani u stanovnike Dvigrada i likove iz dvigradskih priča i legendi, poput svećenika koji je posljednji ostao u Dvigradu nakon njegova napuštanja, stanovnika oboljelih od kuge, štriga i štriguna, ali i poznatog gusara Henrya Morgana koji je, prema legendi, upravo na ovom području sakrio svoje blago.

Porukom da je poznato „Morganovo blago“ zapravo bogata kulturno-povijesna baština ovoga kraja i da se blago nalazi u svima nama, posjetitelje će se educirati o stvarnim povijesnim činjenicama koje se vežu uz Dvigrad, a bogata prošlost ovoga grada bit će predstavljena na interaktivan i zanimljiv način. Scenarij za interpretativnu šetnju Dvigradom potpisuje Petra B. Blašković, a isti je temeljen na stvarnim povijesnim činjenicama iz više povijesnih izvora, prvenstveno Dvigradskog statuta koji detaljno opisuje životne običaje te pravila i zakone koji su vrijedili u Dvigradu nekada.

Nakon prvog Dvigrad storytelling tour, sljedeća je tura predviđena za 8.8., a potom i za 22.8.2019. Sve su ture besplatne i organizirane na engleskom jeziku, a prijave su obaveze te se zaprimaju na e-mail: info@visitkanfanar.hr