Istra Inspirit će u sklopu Vodnjanskih štorija 5 / Dignano si racconta 5 otkriti sve tajne istarske kuhinje

Vodnjanske štorije 5 / Dignano si racconta 5 održat će se u petak, 9. kolovoza 2019. godine na Narodnom trgu – Piazza del Popolo u Vodnjanu. Program na trgu započinje u 19:30 sati, dok će se izvedba Istra Inspirita održati od 21 do 22 sata, nakon čega slijedi Tombola bumbara.

Posjetitelji će kroz Istra Inspirit doživljaj, kojeg režira Petra B. Blašković imati priliku upoznati tradicionalnu kuhinju Vodnjana, Galižane i Peroja. Kuhinja je oduvijek bila mjesto okupljanja i pričanja priča, a obitelj se barem jednom dnevno sastajala oko stola da zajedno objeduje i razgovara, dok je ognjište pružalo toplinu doma.

U sklopu petog izdanja Vodnjanskih štorija, posjetitelji će kroz interakciju, glazbu, komediju i zabavu, otkriti tajne tradicionalne kuhinje te će kroz kulinarski show u kojem će se natjecati tri ekipe saznati čije su slastice najbolje. Nakon toga svi će posjetitelji svoju sreću moći okušati u već tradicionalnoj Tombola bumbara na velikoj pozornici te zaključiti večer u veselom raspoloženju. Tijekom cjelovečernjeg programa posjetitelji će na trgu moći kušati proizvode lokalnih proizvođača, između kojih Bumbarsku tortu te ekološku craft biru Kampanjola.

Ovom se manifestacijom obilježava uspješna suradnja Grada Vodnjana i Istra Inspirita (IRTA d.o.o.), kojom se već petu godinu zaredom oživljavaju bogata povijesno-kulturna baština te tradicijske vrijednosti tipične za ovaj kraj.