Vodnjanske štorije 5 otkrivaju sve tajne istarske kuhinje

Vodnjanske štorije 5 održat će se u petak, 9. kolovoza 2019. godine na Narodnom trgu – Piazza del Popolo u Vodnjanu. Upoznajte se s tradicionalnom kuhinjom Vodnjana, Galižane i Peroja kroz Istra Inspirit doživljaj jer kuhinja je oduvijek bila mjesto okupljanja i pričanja priča. Obitelj se barem jednom dnevno sastajala oko stola da zajedno jede i razgovara, a ognjište nas je grijalo, osvjetljavalo i pružalo nam toplinu doma.
Kojeg li boljeg izgovora da se ove godine posvetimo tradicionalnoj kuhinji Vodnjana, Galižane i Peroja, a sve to u duhu Istra Inspirita kroz interakciju, glazbu, komediju i zabavu.

Na velikoj pozornici očekuje vas večer za pamćenje, kulinarski show u kojem će se natjecati tri ekipe, svaka sa svojim tradicionalnim receptima. Saznajte čiji su kolači ukusniji i tko bolje poznaje tajne stare kuhinje… Pamtimo, ili smo zaboravili jednostavne recepte koji su uveseljavali obitelji u posebnim prilikama? Od fritaje sa šparugama preko palente, fritula, Bumbarske torte.

Program započinje u 19:30 sati, dok će se izvedba Istra Inspirita održati od 21 do 22 sata, a nakon toga svoju sreću možete okušati u tradicionalnoj Tombola bumbara.

Otkrijte kuhinju kroz glazbu i komediju te kušajte okuse tradicije na još jednim Vodnjanskim štorijama!