Treće izdanje Malin Fest-a započinje u ponedjeljak, 5.08.

Treće izdanje Malin Fest-a, festivala koji već treću godinu zaredom objedinjuje zabavu i tradiciju na jedinstvenom prostoru na trgu ispred vjetrenjače u Medulinu, održat će se 5., 12. i 19. kolovoza 2019.  Medulinska jetra ponovno će se zavrtiti te odvesti publiku, posebice onu najmlađu na autentično putovanje kroz povijest, tradiciju i običaje medulinskog porta.

Svi zainteresirani mogu uživati u bogatom programu već od 19 sati kad započinje razgledavanje obnovljene vjetrenjače čija se jedra i danas vrte, a u kojoj se nekad proizvodilo brašno za područje Medulina i okolice. Valja naglasiti da su u program uključene udruge i pojedinci iz Općine Medulin, od kojih ističemo Društvo kulturno – umjetničkog stvaralaštva Mendula,  koje će obogatiti glazbeni  dio programa tradicionalnim istarskom glazbom,  Plesni studio Pirueta Medulin koji je u svoj program uključio plesnu točku inspiriranu tradicionalnim istarskim plesom, balunom, dok će Udruga Medulin Art  za najmlađe posjetitelje pripremiti kreativnu radionicu ”Malin na vitar” tijekom koje će se izrađivati umjetnički suveniri vezani uz malin.  Medulinski ribari pod vodstvom biologa Nevena Iveše zaduženi su za upoznavanje posjetitelja s morskim organizmima medulinskog podmorja, a festival će dodatno obogatiti program Istra Inspirita, u sklopu kojeg će za sve prisutne biti pripremljene interaktivne radionice i kazališne interaktivne minijature inspirirane  poviješću Medulina, malinom i morskim svijetom Medulinskog zaljeva, kao i tradicionalne igre koje predstavljaju izazov za velike i male, a koje prema reakcijama najmlađih posjetitelja nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Organizatori Malin Festa su Općina Medulin, Lagur ‘Istarska batana’ i IRTA d.o.o., unutar koje se provodi projekt Istra Inspirit. Malin Fest  predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina  kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

Više informacija o Malin Festu možete pronaći na službenoj Facebook i Instagram stranici.