Istra Inspirit razveselio publiku Rabac Open Air festivala novim edukativno-zabavnim doživljajem o životu rudara i Malika

Istra Inspirit je u subotu, 3.08., u sklopu Rabac Open Air festivala, prvi put ove sezone, razveselio publiku, a posebno onu najmlađu, u parku ispred hotela Valamar Sanfior svojim novim edukativno-zabavnim doživljajem o životu rudara s Labinštine i malim nestašnim bićima Malikima.

Novi Istra Inspirit doživljaj u sklopu Rabac Open Air festivala inspiriran je životom rudara s područja Labinštine te se kroz interaktivni doživljaj upotpunjen autentičnom scenografijom, veselim glazbenim tonovima, glumom, plesom i akrobacijama, prikazao tipičan dan rudara kroz zabavni „storytelling“ koncept.

Labinski rudari koji su svakoga dana, pozdravljajući se rudarskim pozdravom “Sretno!“, silazili nekoliko stotina metara ispod zemlje, u sklopu edukativno-zabavne predstave Istra Inspirita upoznaju mala nestašna bića Malike koja žive u rudniku i koja im vole raditi nepodopštine. Maliki koji su prema legendi živjeli u rudnicima Labinštine i na području Kvarnera, osim što su kroz interaktivni sadržaj uključivali i najmlađu publiku u predstavu, pomagali su rudarima te im bili velika pomoć u slučaju opasnosti prisutne tijekom njihovog radnog dana. Najmlađi su posjetitelji bili oduševljeni opremom rudara te se vozili zajedno s njima u „karićima“ i tako barem na jedan dan upoznali podzemni svijet tipičan za ovaj kraj.

Novom interaktivnom predstavom Istra Inspirita održanom u sklopu Rabac Open Air festivala nastavlja se valorizacija i promocija istarske tradicijske i kulturno-povijesne baštine u maniri „living history“ koncepta koji se pokazao vrlo uspješnim, o čemu svjedoče brojni pozitivni dojmovi domaćih i stranih posjetitelja.

Sljedeće izvedbe su na programu, 10., 17. i 24. kolovoza u 21h.