Istra Inspirit započinje 10. godinu postojanja s dvije premijere – Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette i Pirati s Lima

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije te oživljava priče, mitove i legende poluotoka desetu godinu zaredom. Vikend koji slijedi, 18. i 19. lipnja premijerno će uprizoriti dvije nove izvedbe u vremeplovu Istra Inspirita osmišljen u suradnji s Turističkim zajednicama Općina Motovun i Kanfanar. 

Diletta Michiel, elokventna venecijanska gospođa iz visokog društva koja zbog ljubavi i potrebe za poštovanjem pribjegava čarništvu, što joj je u konačnici presudilo. Priča o čarobnici Diletti Michiel otkrit će vam mračne tajne skrivene u Motovunu.

Inspirativni vikend nastavljamo u nedjelju, 19.06. kad se od 18 sati družimo s najpoznatijim zloglasnim gusarom, kapetanom Henryjem Morganom, ali ovog puta u malo drugačijem izdanju. On i njegova družina oteli su brod na Limu, a upravo vi imate priliku svjedočiti novoj izvedbi Istra Inspirita pod nazivom Pirati s Lima.

Želeći sakriti svoje gusarsko blago, zloglasni kapetan Henry Morgan doplovio je do terra magice – Istre. Uplovio je u vijugavi Limski zaljev, kao savršeno mjesto za pobjeći svojim progoniteljima. Priča kaže da je blago sakriveno u obližnjim ruševinama grada Dvigrada, no kako je sve zapravo počelo otkrijte sami.

Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Motovun i Turističkoj zajednici Općine Kanfanar na ostvarenoj suradnji kojom potičemo oživljavanje kulturne baštine, priča, mitova i legendi Istre uz kreiranje novih, inovativnih i zanimljivih kulturno doživljajnih proizvoda destinacije.

Već desetu godinu zaredom donosimo vam emocije, priče, legende i mitove poluotoka Istre pretočene u doživljaje i interpretativne šetnje uprizorene na autentičnim lokacijama. Zato pratite nas, kako biste doživjeli još jedno uzbudljivo i nezaboravno ljeto uz omiljene likove Istra Inspirita.

 

Više informacija o projektu Istra Inspirit: