MALIN FEST, jedinstven spoj zabave i tradicije, započinje u srijedu 25.07.

Medulinska jedra ponovno su se zavrtila te vode svoju publiku na drugo izdanje Malin Festa, jedinstvenog spoja tradicije i zabave koji započinje u srijedu 25.07.  u 19h. Na trgu kod vjetrenjače u Medulinu okupljene očekuje niz sadržaja koji je inspiriran Malinom na vitar, a obiteljske srijede nastavit će se 1.08., 8.08., 15.08., 29.08., te 29.09. Festival koji se održava drugu godinu za redom opet će pružiti pregršt novih doživljaja kako za djecu tako i za odrasle.

U 19 sati započet će bogat program s temom Malina na vitar, obnovljene vjetrenjače čija se jedra i danas vrte, a u kojoj se nekad proizvodilo brašno za Medulin i njegovu okolicu. U program su uključene udruge i pojedinci s područja Medulina, među kojima su Društvo kulturno – umjetničkog stvaralaštva Mendula koje će uveličati glazbeni dio programa s tradicionalnim istarskim glazbalima te Plesni studio Pirueta Medulin koji priprema plesnu točku nadahnutu tradicionalnim istarskim plesom, balunom. Medulinski ribari pod vodstvom biologa Nevena Iveše zaduženi su za upoznavanje posjetitelja s morskim organizmima medulinskog podmorja, dok je  Udruga Medulin Art  za najmlađe pripremila tematsku radionicu ”Malin na vitar” tijekom koje će se izrađivati različiti suveniri vezani uz malin.  Festival će dodatno obogatiti i Istra Inspirit, koji priprema niz sadržaja od radionica do kazališnih interaktivnih minijatura inspiriranih poviješću Medulina, malinom i mikroorganizmima koji žive u njegovom okružju, kao i tradicionalne igre koje će predstavljati izazov za velike i male .

Organizatori Malin Festa su Općina Medulin, Lagur ‘Istarska batana’ i IRTA d.o.o., unutar koje se provodi projekt Istra Inspirit. Malin Fest spoj je tradicije i zabave, a približit će posjetiteljima običaje Medulina kroz jedinstveni doživljaj na autentičnoj lokaciji.