Istra Inspirit otvorio treće izdanje Poreč Open Air Festivala i odveo publiku na putovanje s likovima iz istarske mitologije

Podijelite:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Na otoku Sveti Nikola, 1.07.2018. započelo je treće izdanje Poreč Open Air Festivala, i to hodajućom, interaktivnom zabavno – edukativnom predstavom Istra Inspirita koja nosi naziv Čarobni otok Sveti Nikola.

Izvedba je započela ispred Valamarovog Isabella Island Resorta gdje je posjetitelje dočekao već dobro poznati profesor Epulonius de Histri, koji ove godine želi pronaći barem jedno od mnogih skrivenih istarskih blaga. Društvo su mu pravili nestašni patuljci Macmalići iz labinskih rudnika, s kojima su posjetitelji mogli zaplesati i zapjevati njihove omiljene pjesme. Osim njih, šetnja otokom otkrila je mnoštvo drugih likova, kao što su začarana zmija – kraljica, morske sirene koje su doplivale do otoka, gusara koji je ispričao priču o ukradenim zvonima bačenim u moru kod Poreča, vile s kojima su posjetitelji gradili Arenu, orka koji je okrenuo sve naglavačke te mnogobrojne likove iz čarobne šume koji su okupljene uveli u svijet vila i vilenjaka. Izvedba Istra Inspirita završila je u parku ispred dvorca Valamar Isabella, gdje je publika imala prilike preskakati preko krijesova zajedno s Macmalićima, čime su oni zauvijek ostali povezani s ovim Istra Inspirit doživljajem. Svoj doprinos uspješnoj izvedbi dao je i velik broj glumaca, plesača, glazbenika i akrobata: Frano Novljan, Šandor Slacki, Sedina Cerovac, Ivona Bulešić, Jasna Petković, Zoja Poropat, Dejan Gotal, Samantha Kelemen, Martina Božić, Kristijan Dellabernardina, Andrej Pezić, Nataša Dragun, Luka Barešić, Amadea Družetić, te Anamaria Badurina, a sve pod redateljskom palicom Petre B. Blašković.

Druženje s Istra Inspiritom nastavlja se svake nedjelje tijekom srpnja i kolovoza zaključno s 19.08., a s početkom u 20:30 sati.

Šetnja otokom Sveti Nikola pruža domaćim i stranim posjetiteljima upoznavanje s likovima iz istarske mitologije, interakciju, zabavu i emociju ispričanu kroz maniru storytellinga. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, ali zbog ograničenog kapaciteta posjetitelji moraju svoje mjesto rezervirati na službenoj web stranici Poreč Open Aira: http://porecopenair.com/.

Photo credit: Robert Marić