Istra Inspirit vas vodi na virtualnu zavodljivu turu Vrsarom #TogetherInStorytelling

Umjesto uobičajene najave još jedne sezone Istra Inspirita, kulturno-doživljajnog projekta koji već devetu godinu zaredom uspješno oživljava povijest, mitove i legende istarskog poluotoka, uz interpretativnu šetnju sa Giacomom Casanovom, koja se trebala održati 13. svibnja u 19h na pitoresknim ulicama Vrsara, uz našu vjernu publiku, ovoga puta najava je malo drugačija.

Obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedbu nije moguće realizirati uz publiku te smo stoga u isto vrijeme organizirali virtualnu turu na Facebook stranici Istra Inspirita: https://www.facebook.com/istrainspirit/

S velikom željom da kazalište, glumu, doživljaj i emocije – sve ono što Istra Inspirit čini posebnim i autentičnim već skoro jedno desetljeće, prenesemo barem djelomično našoj publici, organizirana je interpretativna šetnja Vrsarom – Casanova Tour, u kojoj ćete svi moći uživati virtualno. U sklopu Casanova Tour-a moći ćete otkriti sve tajne uzbudljivog života najpoznatijeg svjetskog ljubavnika dok je za vrijeme Vrsarske grofovije, 1743. godine boravio u Vrsaru, a također i uživati u inspirativnim vidikovcima koji krase ovaj šarmantni ribarski gradić, a za što će se pobrinuti vrijedna glumačka ekipa Istra Inspirita.

Projekt je nastao u suradnji Turističke zajednice Općine Vrsar koja već dugi niz godina razvija doživljajni turizam destinacije i koja je dugogodišnji partner Istarske razvojne turističke agencije u osmišljavanju novih turističkih proizvoda koji se temelje na oživljavanju povijesno-kulturne baštine i tradicije ovoga kraja. Kratki video uradak interpretativne šetnje osmišljene prema modelu Interpret Europe prikazati u sklopu Interpret Europe web conference 2020 – Fostering heritage communities kroz online format od 8. do 11. svibnja 2020., što dodatno dokazuje vrijednost ovoga projekta.