Casanova Tour – Jedinstvena šetnja s najpoznatijim svjetskim ljubavnikom

Podijelite:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Vrsar, ljubavna destinacija Giacoma Casanove, pustolova i najpoznatijeg svjetskog zavodnika, ovog će ljeta očarati posjetitelje koji će se zajedno s njim zaputiti u interaktivnu kostimiranu šetnju kroz ulice starogradske jezgre Vrsara i to  12.06., 26.06., 10.07., 24.07., 7.08. i 21.08.2018. Casanova Tour je odličan primjer promocije destinacije kroz kulturno povijesnu baštinu te njene intepretacije u maniri storytellinga kroz kazališni izričaj u izvedbi Istra Inspirita.

Izvođači Istra Inspirita će u sklopu ‘Casanova Toura’ sve posjetitelje odvesti na nezaboravno putovanje u doba Vrsarske grofovije kad je zavodnik i pustolov, Giacomo Casanova dvaput boravio u Vrsaru. Prvi je put, kako sam navodi u svojim ‘Memoarima’, koji su poslužili kao izvor za scenarij ove inovativne ture, posjetio Vrsar na tri dana u kolovozu 1743. godine, još kao siromašan i neugledan svećenik, dok je drugi put u Vrsar dospio kao vojnik tijekom putovanja s mletačkog otočića Malamocco, kada se njegov brod noću usidrio u vrsarskome pristaništu. Giacomo Casanova kojeg prati glas najvećeg ljubavnika u povijesti, u Vrsar se vraćao, navodno, zbog lijepih Vrsaranki. Posjetitelji ove ture će kroz zabavno edukativni sadržaj moći otkriti intimniju stranu Casanovinog Vrsara, te sve zanimljive zgode koje su karakterizirale njegov boravak u Vrsaru, a između ostalog posjetit će vidikovac ispod ladonje kod crkvice sv. Antona, vidikovac Casanova, glavna gradska vrata, te Casanovino utočište u sklopu gradskih zidina. Glumačku postavu koja sudjeluje u Casanova touru čine: Frano Novljan, Šandor Slacki, Luka Barešić, Sedina Cerovac i Ivona Bulešić.

Interaktivna tura započinje ispred Turističke zajednice općine Vrsar u 20 sati. Tura se ne naplaćuje, uz obaveznu rezervaciju na info@istrainspirit.hr ili info@infovrsar.com. Organizator ovog programa je Turistička zajednica općine Vrsar, uz potporu  Maistre d.d.