Istra Inspirit traži talentirane glumce, izvođače i street performere

Podijelite:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje djeluje Odjel kulturno doživljajnog turizma objavljuje:

Poziv na audiciju u sklopu projekta Istra Inspirit

Dragi umjetnici i umjetnice,

Imate li strast prema glumi? Želite postati dio jedinstvenog doživljajnog projekta? Onda ste na pravom mjestu jer Istra Inspirit objavljuje audiciju za nadolazeću sezonu 2024 i traži glumce, glumice, izvođače, izvođačice te one koji se bave street performansom. Audicija je tvoj trenutak da zasjaš! Pokaži svoje glumačke ili izvođačke vještine pred ocjenjivačkom komisijom, pripremi monolog ili točku i pokaži nam svoje jedinstvene talente.

O NAMA
Istra Inspirit (Odjel kulturno doživljajnog turizma) je projekt doživljajnog turizma koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove.

Više informacija na web stranici projekta Istra Inspirit.

O AUDICIJI
Profesionalni glumci, redatelji i članovi produkcije koji će sačinjavati naš ocjenjivački sud, koristit će praktične vježbe i zadatke inspirirane standardiziranim testovima glumačkih sposobnosti prilagođenim Istra Inspirit doživljajima i okolnostima. Ključni elementi koje će ispitivači tražiti na audiciji uključuju umijeće javnog nastupa, osjećaj za interakciju s publikom, memoriju teksta na hrvatskom ili engleskom jeziku (poznavanje ostalih stranih jezika je poželjno, ali ne i nužno) te kvalitete glume, poput dijapazona likova kroz glumačke transformacije te raspon glasa kroz govor i pjevanje (pjevanje ne mora biti na profesionalnoj razini) kako bi se sve navedeno moglo primijeniti u sklopu doživljaja, interpretativnih šetnji, turističke animacije i ostalih oblika izvođačke umjetnosti koji su zastupljeni kroz projekt Istra Inspirit.

KAKO SE PRIJAVITI?
Pošaljite svoj životopis najkasnije do 27. ožujka 2024. na adresu info@istrainspirit.hr
U svom životopisu istaknite dosadašnje radno iskustvo, obrazovanje i projekte na kojima ste radili. Ako imate showreel, pošaljite nam link. Nadalje, pripremite monolog koji vas najbolje predstavlja i pošaljite ga kao dio prijave na audiciju.

KOGA TRAŽIMO?
Tražimo sve dobne skupine glumaca/glumica sa završenim dodiplomskim studijem glume ili studente dramske umjetnosti, kao i izvođače/izvođačice s iskustvom u izvođačkoj umjetnosti te street performere s posebnim vještinama. Sve izvedbe održavaju se na području Istarske županije. Troškovi smještaja tijekom izvedbene sezone 2024 nisu pokriveni.

TERMINI AUDICIJE
Prijave su otvorene do 20. ožujka 2024., a na temelju pristiglih prijava odabrat ćemo kandidate i kandidatkinje koji će biti pozvani na audiciju. Audicija će se održati od 2. do 4. travnja 2024. u Puli, a točnu lokaciju dobit ćete putem email adrese. Pokusi počinju u travnju i trajat će do lipnja. Doživljaji započinju u lipnju, a održavat će se do kraja rujna, odnosno početka listopada.

Hvala vam što ćemo zajedno putovati kroz vrijeme i otkrivati nove priče naše destinacije.

Za sva dodatna pitanja, stojimo na raspolaganju putem emaila: info@istrainspirit.hr

Veselimo se vašim prijavama!