Istra Inspirit u Nacionalnom parku Brijuni povodom Međunarodnog dana muzeja

Podijelite:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

U petak, 18. svibnja, 2018. godine, povodom Međunarodnog dana muzeja na Brijunima je održana predstava ‘Kupelwieser na Brijunima’ u izvedbi Istra Inspirita. Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u nesvakidašnjoj šetnji Brijunima te s izvođačima Istra Inspirita otputovati u doba Austro-Ugarske, upoznati tadašnjeg vlasnika otoka Paula Kupelwiesera i njegove suradnike koji su ostavili značajan trag na otoku.

Paul Kupelwieser i Anton Gnirs

Izvođači Istra Inspirita, u režiji Petre B. Blašković, su kroz različite povijesne likove od Paula Kupelwiesera, Antona Gnirsa, Roberta Kocha, Franza Ferdinanda, Alojza Čufara, Wildija te Sigmunda Freuda ispričali posjetiteljima dio povijesti Brijuna koji se veže uz 1893. godinu kad je Paul Kupelwieser kupio zapušteno i malarično brijunsko otočje te ga zajedno sa svojim suradnicima učinio čarobnim i pretvorio u pravi biser Mediterana. Lik Paula Kupelwiesera je uprizorio Šandor Slacki dok je Frano Novljan uprizorio više likova iz predstave, a oduševio je u liku Sigmunda Freuda. Mlada Ivona Bulešić glumila je Fräulein Josefu, dok su Sedina i Miro Cerovac uprizorili vesele Vodnjance, uvijek spremne na šalu. Nataša Dragun je cijeli doživljaj obogatila prigodnom glazbenom kulisom.

Svojim su prisustvom ovaj događaj uveličali Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije i Siniša Miljević, direktor Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o.  Ovom je predstavom obilježen nastavak uspješne suradnje s Nacionalnim parkom Brijuni u obliku oživljavanja bogate povijesne i kulturne baštine otočja te nam je drago da je Istra Inspirit prepoznat još jednom kao idealni partner za predstavu u maniri storytellinga.