Malin Fest u organizaciji IRTA d.o.o. i Općine Medulin povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri

Podijelite:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Upravni odjel za turizam Istarske županije već treću godinu zaredom organizira obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri, koji se ove godine održava pod geslom ”TURIZAM I DIGITALNA TRANSFORMACIJA”, a Istarska razvojna turistička agencija, u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit, u suradnji s Općinom Medulin tim povodom  organizira još jedno izdanje Malin Festa, u subotu, 29. rujna 2018. godine od 17 do 19 sati.

Program Malin Festa koji će se održati na trgu ispred vjetrenjače u Medulinu, besplatnog je karaktera, a uveličat će ga udruge i pojedinci iz područja Općine Medulin, među kojima su Društvo kulturno – umjetničkog stvaralaštva Mendula koji će obogatiti glazbeni dio programa s tradicionalnom istarskom glazbom, Plesni studio Pirueta Medulin koji će izvesti modernu plesnu točku nadahnutu tradicionalnim istarskim plesom, balunom te Udruga Medulin Art koja će za najmlađe pripremiti tematsku radionicu ‘Malin na vitar’ tijekom koje će se izrađivati suveniri vezani uz vjetrenjaču.  Medulinski ribari pod vodstvom biologa Nevena Iveše bit će zaduženi  za upoznavanje posjetitelja s morskim organizmima medulinskog podmorja. Manifestaciju će dodatno obogatiti program Istra Inspirita nizom sadržaja od kazališnih interaktivnih minijatura inspiriranih poviješću Medulina, malinom i morskim organizmima koji žive u njegovom okružju, do tradicionalnih igara koje uvijek predstavljaju zabavni izazov za velike i male. Ovim putem pozivamo sve sudionike manifestacije da fotografije i videa s Malin Festa podijele na društvenim mrežama s tematskim hashtagovima koji obilježavaju Svjetski dan turizma: #svjetskidanturizma2018 #WTD2018. Kroz projekt Istra Inspirit intencija je jedinstvene doživljaje prenijeti što široj publici, u čemu svakako pomažu društvene mreže koje su se popularizirale kroz digitalnu transformaciju, te se na taj način priče, mitovi i legende približavaju svim pratiteljima, a sve u korak s najnovijim digitalnim trendovima.

Program inspiriran Malinom na vitar, obnovljenom vjetrenjačom čija se jedra i danas vrte, a u kojoj se nekad proizvodilo brašno za Medulin i njegovu okolicu, ove se sezone održao pet puta te je rezultat uspješne suradnje IRTA d.o.o. i Općine Medulin pod čijim je pokroviteljstvom realizacija projekta.