Što su jeli i pili ribari i težaci Rovinja te o čemu se pričalo u konobama na kraju radnog dana…
Sve do nedavno, rovinjski su ribari svoju ribu lovili u batanama, dok su težaci dane provodili marljivo radeći u vinogradima. Navečer bi se svi zajedno družili u podrumu Spacio i pričali o danu na izmaku. Nakon što bi pojeli ribu koju su upecali i popili nekoliko čaša dobrog vina, pjevali bi pjesme o svakodnevnim događajima, moru, nesretnim ljubavima i životnim radostima. Ponekad, omamljeni dobrim pićem, čak bi se i žustro posvađali. Budite i vi dio njihovog života! Sudjelujte u ovom zanimljivom događaju te kušajte ribu i vino rovinjskih ribara i vinogradara…
Doživljaj uključuje:
Organizator: Ekomuzej Kuća o batani
Rovinj
Nekadašnji ribarsko i danas turističko mjesto jedan je od ‘najfotogeničnijih’ gradova Mediterana. Udaljen je 40-ak kilometara od Pule, a njegove klimatske odlike povoljno utječu na zdravlje. I grad i građani trude se da Rovinj zadrži epitet ‘zdravog grada’, što nije teško jer je cijelo priobalje uz dvadeset i dva otoka zaštićena prirodna baština.
Želite saznati više o projektu Istra Inspirit ili kreirati jedinstvenu ponudu – javite nam se!
Stvorimo zajedno nezaboravne doživljaje. Kontaktirajte nas za više informacija i specijaliziranu ponudu.
Kontaktirajte nas putem telefona, emaila ili obrasca na našoj stranici. Osmislimo zajedno nezaboravne priče i doživljaje Istre!
S: Pionirska 1a, 52440 Poreč, Hrvatska / Europa
U: Dalmatinova 4, 52100 Pula, Hrvatska / Europa
T: +385 52 858 458
E: info@istrainspirit.hr
W: www.istrainspirit.hr