Škole i vrtići

Želite svojim učenicima približiti istarsku povijest na njima zanimljiv način? Zavičajna nastava vam je bitan segment obrazovanja? Pridružite nam se na putovanju kroz vrijeme gdje djeca uče o svom zavičaju te običajima i tradiciji neistražene Istre kroz Istra InspiriTIĆ program.

U sklopu InspiriTIĆ programa nudimo mogućnost organiziranja pojedinih Istra Inspirit izvedbi prilagođenih djeci vrtićke i školske dobi. Osnovna ideja ovih ponuda jest osnaživanje i poticanje zavičajne nastave, kako bi djeca od malih nogu učila o regiji u kojoj žive i specifičnosti kulture na vrlo konkretnim i zabavnim primjerima – mitovima, legendama i povijesnim pričama. Zabavne predstave uključuju i interaktivne radionice u kojima djeca sudjeluju u svakom koraku realizacije te komuniciraju međusobno i s animatorima, razvijajući pritom društvene i komunikacijske vještine. Cilj je zainteresirati djecu za istarsku kulturu i baštinu te pobuditi u njima maštui želju da i sami nastave otkrivati čari Istre.

Trenutno u ponudi imamo niz programa za koje smatramo da se mogu uključiti u nastavu osnovnih škola, a to su  Mitska bića Istre, Kontići – čuvari šume, Macić

Programe nudimo u dva oblika, od kojih je prvi izvedba na autentičnoj lokaciji, a druga opcija je održavanje čitavog programa u školama i vrtićima, prilikom čega se u potpunosti prilagođavamo ustanovi i njenim mogućnostima.

Mitska bića Istre – program za djecu koji se izvorno održava unutar zidina mletačke utvrde u Puli sadrži priče o avanturama Velog Jože, legendu o tome kako su vile sagradile Arenu, na koji način su štrige i štriguni pripremali čarobne napitke i mnoštvo drugih zanimljivosti. Kroz interaktivne sadržaje te igraonice s bićima iz istarskih mitova i legendi djeca postaju motivirana da putem natjecateljskog kviza pokažu usvojeno znanje o povijesti i kulturi njihovog zavičaja.

Kontići – čuvari šume – interpretativna dječja predstava koja priča o Toninu i Pjerini, brinući se o okolišu u svojoj šumi Kontiji bore se protiv zločestog Škovacona koji zagađuje sve što stigne. Predstava otkriva kako su se Kontići izborili za svoju šumu uz pomoć šumskih životinja te educira djecu o očuvanju okoliša, ekologiji i razvrstavanju smeća. Također, pokazuje kako su spriječili požar te upozorava na mogućnost ekološke katastrofe.

Rezervirajte termin


Molimo upišite za koliko osoba tražite rezervaciju: