Započelo bajkovito putovanje otokom Sveti Nikola

Podijelite:
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Istra Inspirit uspješno otvorio ciklus zabavno edukativnih predstava na otoku Sveti Nikola u sklopu Poreč Open Air festivala. 

U nedjelju, 03. srpnja 2017. godine uspješno je započet još jedan ciklus zabavno-edukativnih predstava Istra Inspirita na otoku Sveti Nikola u sklopu Poreč Open Air festivala. Brojni posjetitelji, među kojima najviše obitelji s djecom, mogli su uživati u hodajućoj predstavi s čarobnim bićima iz istarske povijesti, priča i legendi u predivnom abijentu otoka Sveti Nikola.

Veli Jože

Na otok je kao i prethodne godine stigao profesor Epolonius de Histri, koji je poveo posjetitelje na bajkovito putovanje. Društvo je skupini na početku pravio Veli Jože, a kasnije mu se pridružio i Zmaj iz Šišana… Djeca su posebno uživala na plaži gdje su mogla otkrivati svijet mašte Jules Vernea – meduze, hobotnice i Nautilus podmornice bile su kulisa za interaktivnu igru s najmlađim posjetiteljima. Interaktivnoj priči pridružile su se i rimske vile koje su gradile arenu, gladijatori koji su prezentirali gladijatorske borbe, a vratio se i Orko, koji je skupinu doveo do čarobne šume. Kroz čarobnu šumu proveli su ih Macmalići, patuljci sa crvenim kapicama i vilinskim ušima koji su uz pomoć svjetlosnih efekata poveli posjetitelje kroz šumu.

Macmalići

Ispred dvorca Isabella, dočekali su ih grof Polesini i njegova supruga Isabella, ali i štrige, koje su ujedno i istarske kuharice. Cijelu je impresivnu i interaktivnu predstavu režirala te glumila u njoj Petra B. Blašković, a glumačko-izvođačku ekipu čine Frano Novljan kao Epolonius de Histri, Šandor Slacki, Petar Dugandžić, Jasna Petrović, Zoja Poropat, Martina Božić, Ivona Bulešić, Dejan Gotal, Luna Gotal, Sedina Cerovac, Miroslav Cerovac, Kristijan Dellabernardina, Samantha Kelemen, glazbenici Nataša Dragun i Andrej Pezić te gladijatori iz Spectacula Gladiatoria.

Ovo je bila tek prva od osam predstava koje će se tijekom ljeta održavati na otoku Sveti Nikola, (02.07., 09.07., 16.07., 23.07., 30.07., 06.08., 13.08. i 20.08.) u sklopu kojih će posjetitelji moći uživati u čudesnom svijetu priča, mitova i legendi iz bogate istarske povijesti. Ulaz na predstave je besplatan no zbog ograničenog kapaciteta posjetitelji se moraju predbilježiti na web stranici Poreč Open Aira.