Općine i gradovi

Volite svoj dio Istre i želite ga predstaviti široj publici kroz jedinstven doživljaj? Nedostaje vam sadržaja u vašem kalendaru događanja? Pronašli ste pravog partnera koji će vam pomoći u kreiranju i izvođenju priči i legendi koje obilježavaju vaš kraj.

Istra Inspirit kao idealni partner za stvaranje doživljaja u maniri storytellinga i živuće povijestiposjetiteljima vaše destinacije obogatit će boravak i učiniti ga nezaboravnim. Svaka destinacija ima svoju specifičnu povijest, tradiciju, mitove i legende koji se mogu interpretirati na kreativan i publici zanimljiv način.

Želite li oživjeti priču o Juri Granduprvom vampiru kojeg je povijest zabilježila ili oživjeti legendu o tome kako su vile sagradile Arenu – Istra Inspirit vam stoji na raspolaganju kao idealan partner pretvaranja vaših legendi i priča u stvarnost. Kao inovativan proizvod kulturno doživljajnog turizma, Istra Inspirit nudi posjetiteljima vaše destinacije putovanje kroz vrijeme, običaje i tradiciju te interpretaciju materijalne i nematerijalne baštine. 

U dvanaest godina postojanja projekta, ostvarene su značajne suradnje s Turističkim zajednicama Medulin, Vrsar, Kanfanar, središnja Istra i mnogi drugi koji su u Istra Inspiritu prepoznali kreativnog partnera u stvaranju kulturno turističke ponude tih destinacija.

Ističemo suradnju s Turističkom zajednicom Općine Medulin koja nas je prepoznala od sami početaka sa jednim od najdugovječnijih doživljaja na Arheološkom parku Vižula pod nazivom Crispo.

Slična je suradnja postignuta s Turističkom zajednicom općine Vrsar i Kanfanar koje su s Istra Inspiritom započele suradnju na jednim od prvih interpretativnih šetnji na području poluotoka, što se rezultiralo kreiranjem dvije šetnje pod nazivom ‘Casanova tour’ i ‘Dvigrad storytelling tour’  koji oživljavaju memoare Giacoma Casanove, odnosno otkrivaju tajne Dvigradskog statuta. 

Što dobivate odabirom Istra Inspirita?

  • Odmak od klasične turističke ponude;
  • Prepoznavanje i isticanje kulturnih specifičnosti u vašoj općini;
  • Poistovjećivanje lokalnog stanovništva s kulturno-povijesnom baštinom njihovog kraja;
  • Povezivanje više dionika zbog stvaranja inovativnog turističkog proizvoda;
  • Oživljavanje zaboravljenih običaja i tradicijskih zanata. 

Rezervirajte termin


Molimo upišite za koliko osoba tražite rezervaciju: