Volite svoj dio Istre i želite ga predstaviti široj publici kroz jedinstven doživljaj? Nedostaje vam sadržaja u vašem kalendaru događanja? Pronašli ste pravog partnera koji će vam pomoći u kreiranju i izvođenju priči i legendi  tipičnim za vaš kraj.

Istra Inspirit kao idealni partner za stvaranje doživljaja u maniri storytellinga i živuće povijesti, posjetiteljima vaše destinacije obogatit će boravak i učiniti ga nezaboravnim. Svaka destinacija ima svoju specifičnu povijest, tradiciju, mitove i legende koji se mogu interpretirati na kreativan i publici zanimljiv način.

Želite li oživjeti priču o Juri Grandu, prvom vampiru kojeg je povijest zabilježila ili oživjeti legendu o tome kako su vile sagradile Arenu – Istra Inspirit vam stoji na raspolaganju kao idealan partner pretvaranja vaših legendi i priča u stvarnost. Kao inovativan proizvod kulturno-doživljajnog turizma, Istra Inspirit nudi posjetiteljima vaše destinacije putovanje kroz vrijeme, običaje i tradiciju te interpretaciju materijalne i nematerijalne baštine. U pet  godina postojanja projekta, ostvarene su značajne suradnje s Općinama Bale, Vodnjan, Medulin, Brtonigla i Vrsar koje su prepoznale u Istra Inspiritu kreativnog partnera u stvaranju kulturno-turističke ponude tih destinacija.

Ističemo suradnju s Općinom Vodnjan koja je prepoznala potencijal Istra Inspirita u stvaranju kulturno-doživljajnog koncepta manifestacija obilježavanja Dana grada Vodnjana koje je rezultiralo stvaranjem Istra Inspirit doživljaja: ‘Vodnjanske štorije 1’ (2015.) i ‘Vodnjanske štorije 2’ (2016.).

Slična je suradnja postignuta s Turističkom zajednicom općine Bale koja je s Istra Inspiritom započela suradnju na doživljaju ‘Rogovi ili volovi? Questioni di corna?’ koji je inspiriran strogim zakonima Statuta iz doba Mlečana koji su branili sve što ne potiče mir i gospodarski razvoj grada, što ponekad nije lako bilo poštovati.

Što dobivate odabirom Istra Inspirita?

  • Odmak od klasične turističke ponude;
  • Prepoznavanje i isticanje kulturnih specifičnosti u vašoj općini;
  • Poistovjećivanje lokalnog stanovništva s kulturno-povijesnom baštinom njihovog kraja;
  • Povezivanje više dionika zbog stvaranja inovativnog turističkog proizvoda;
  • Oživljavanje zaboravljenih običaja i tradicijskih zanata.

Kontaktirajte nas